Voorkeur; Theater

SEX Verrassend nieuw persiflage-cabaret: de Vliegende Panters, drie beginnende twintigers met brutaal talent, trekken een lange neus tegen alles wat leugenachtig is. 18 okt Lisse Magnifiusa, 19 okt Enschede Twentse Schouwburg, 20 okt Eindhoven Stadsschouwburg, 22 okt Lelystad Agora, 23, 24 okt Hoofddorp Het Oude Raadhuis.

THE BOOTLEG BEATLES Grappig en soms griezelig echt feestoptreden van vier Engelse look-alikes, ditmaal muzikaal versterkt door het Strawberry Lane Quartett met blazers en strijkers. 18 okt Wischoten De Klinker, 19 okt Utrecht Stadsschouwburg.

WEST SIDE STORY Energieke show tussen hoge brandtrappen, met passie en gymnastische dans. Maria en Tony (Maaike Widdershoven en Addo Kruizinga) zijn geloofwaardig en de Nederlandse vertaling houdt het verhaal overtuigend vast. 18 t/m 20 okt Tilburg Schouwburg, 24 okt Venlo De Maaspoort.

SCHERZO Fenomenaal muzikaal variété in theateromlijsting, door Mini & Maxi en negen veelzijdige musici. 18 en 19 okt Hengelo Schouwburg, 24 okt Dietinchem Amphion.

DE TROJE TRILOGIE Sterk drieluik van Koos Terpstra over Andromache, de vrouw van de Trojaanse held Hektor. Oprechtheid en valsheid, schuld en onschuld liggen heel dicht bij elkaar in de enscenering van Sam Bogaerts en het Vlaamse Theater Malpertuis. En tijdens de bijna vier uur durende voorstelling verslapt het spel van de jonge actrice Sofie Sente geen moment. 22 okt Eindhoven, Stadsschouwburg; 23 en 24 okt Den Haag, Theater aan het Spui.

DE TONEELFABRIEK OP REIS Toneelgroep Amsterdam strijkt vanaf morgen tien dagen met het hele gezelschap neer in de Rotterdamse Schouwburg, die tijdelijk tot Toneelfabriek wordt. Het Amsterdamse gezelschap presenteert zich er met een groot aantal klassiekers en gloednieuwe stukken. Zo gaat op vr 18 okt Harold Pinters 'Ashes to ashes' in première (ook za en zo middag). Op het programma staan verder onder meer 'Prometheus' (ma, di), 'Mooi' (ma, di), 'Liefhebber' (ma, di), 'Srebrenica!' (do 24), 'Zangles' (do 24, vr 25) en 'Voorjaarsontwaken' (za 26, zo 27). Rond het programma zijn workshops, spellessen, gastcolleges en gesprekken met acteurs georganiseerd.