Sigarenpeuk

Laatst las ik een artikel over een Amerikaanse miljonair, die zijn vermogen verdiend had met sigarenpeuken. Sigarenpeuken?? Ik moest even denken aan de bukshag uit de Tweede Wereldoorlog: tabak was toen zo schaars dat sommige mannen sigarettenpeuken van de straat opraapten om er de laatste restjes tabak uit te peuteren, op die manier kon je van drie of vier peuken een nieuwe sigaret rollen.

Na even verder lezen bleek dat een sigarenpeuk hier model stond voor een aandeel dat op sterven na dood is. Er zitten nog net een of twee trekjes in en dan einde verhaal.

Ik heb toen maar 1.000 aandelen Fokker gekocht tegen een koers van ƒ 0,62. Duizend peuken. Na een paar maanden verkocht op ƒ 0,93. Winst na aftrek van kosten: ƒ 226. Daar heb ik een doos heel goeie sigaren van gekocht. Rijk worden is niet moeilijk.