Moslimmeisjes te water in gemeentelijke wetsuits

'S GRAVENDEEL, 17 OKT. De gemeente 's Gravendeel schaft speciale lichaamsbedekkende badpakken aan voor moslimmeisjes van de plaatselijke asielzoekersschool. Twee van hen werden onlangs door zwembad De Wellen in 's Gravendeel geweigerd omdat zij in hun gewone kleding op zwemles verschenen.

“Oudere moslimmeisjes mogen zwemmen, mits zij hun armen, benen en hoofd bedekken”, weet A. Malta, directeur van de school. “Dat is hun religieuze overtuiging en daar moeten we rekening mee houden.” Het bestuur van De Wellen staat echter niet toe dat leerlingen hun zwemlessen volgen in lange broeken, T-shirts en hoofddoekjes en ontzegde de meisjes daarom de toegang tot het bad.

School, zwembad en gemeente hebben samen een oplossing gevonden. De gemeente gaat nu de van de duiksport bekende wetsuits aanschaffen die vrijwel het hele lichaam bedekken. Op het moment komen twee meisjes er voor in aanmerking, maar dat kan in de toekomst veranderen. De gemeente heeft zich daarom voorgenomen een “kleine voorraad” pakken aan te leggen, aldus burgemeester Salet van 's Gravendeel.