Eindhoven Airport

Foto: Eindhoven Airport voorziet de start- en landingsbaan volgend voorjaar van een nieuwe 'toplaag'. Met deze baan (3.000 meter lang, 45 meter breed) kan de vroeger met 'Welschap' aangeduide luchthaven verder goed uit de voeten.

Wel wil Eindhoven Airport begin 1998 zijn terminal uitbreiden, omdat luchtreizigers in de piekuren nu via allerlei noodoplossingen moeten worden opgevangen. De luchthaven biedt twaalf geregelde lijndienstvluchten. Eindhoven Airport telt jaarlijks 12.000 vliegbewegingen; volgens afspraken met omliggende gemeenten mogen dat er maximaal 15.500 zijn, maar de ambitie is in de toekomst op 20.000 uit te komen. Een vereniging van omwonenden verzet zich daartegen. De private onderneming is goeddeels in handen van subsidiërende aandeelhouders: de gemeente Eindhoven, de provincie Noord-Brabant en het rijk. Foto Flying Camera Eindhoven Airport