CHUTNEY VAN PEREN

De peren in de tuin van de buurvrouw doen het aanmerkelijk beter dit jaar dan onze druiven. Van haar overvloedige oogst maakte ze onder meer deze chutney.

1 kilo geschilde handperen

1 ui

1 Spaanse peper

250 gram suiker

100 gram rozijnen

100 gram bakgember met nat

3 laurierbladeren

2 pijpkaneel

8 kruidnagels

sap van 1 citroen

1 deciliter milde azijn

mespunt zout

Snijd de peren in stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de Spaanse peper overlangs open, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten in een brede pan en breng ze aan de kook. Laat het mengsel zonder deksel in 45-60 minuten tot jamdikte inkoken. Roer af en toe. Schep de chutney in schone potten. Zeker enkele weken houdbaar. Lekker bij vlees, kip en rijstgerechten.