Ajax - Glasgow Rangers: 4-1

Ajax speelde tegen Glasgow Rangers in de eerste helft zoals in zijn beste Europa-Cupwedstrijden. De Amsterdammers ontmoetten echter weinig weerstand in de persoonlijke duels. De povere Schotten, die acht basisspelers misten, kwamen op alle fronten te kort. Toch hadden de Rangers op voorsprong kunnen komen omdat Frank de Boer zowel Brian Laudrup (een positieve uitzondering in het Schotse team) als Paul Gascoigne aan een levensgrote kans hielp. Maar ook doelman Van der Sar was de crisis gisteravond even de baas.

Na 25 minuten bracht Dani het publiek voor het eerst in vervoering door een zachte hoge voorzet van Babangida hard en zuiver in te koppen. Onhoudbaar voor de sterk keepende Theo Snelders. Even later werd Paul Gascoigne door arbiter Krug van het veld gezonden. Nadat de wispelturige Engelsman voor het doel van Van der Sar samen met Bogarde ten val was gekomen, trapte hij de verdediger van Ajax vol op de knie. Met een numerieke meerderheid kreeg Ajax nog meer kansen. Vijf minuten voor rust kopte Dani zijn tweede treffer in het doel uit een voorzet van Overmars. Ronald de Boer: “Meestal kunnen of willen voetballers met een mooi gezicht niet koppen.”

Tot de 83ste minuut had Ajax vervolgens moeite om het tempo hoog te houden. Maar na een pass van Bogarde stuitte Ronald de Boer op Snelders en kon Babangida in de rebound 3-0 scoren. Invaller Peter van Vossen gaf Glasgow Rangers, dat ondanks de misère werd gesteund door een fanatieke aanhang, nieuwe impulsen. Ian Durrant rondde een pass van de Zeeuw succesvol af. Maar Nordin Wooter bezorgde Ajax toch nog een royale zege door met een boogballetje de eindstand op 4-1 te brengen.

Glasgow Rangers mist 30 oktober in de thuiswedstrijd tegen Ajax vier geschorste spelers. Gascoigne (rode kaart), Cleland, Gough en Moore (allen tweede keer geel) dienen dan aan de kant te blijven.