PIZZA AL PEZZO (3)

De eerste twee delen van dit recept verschenen op 10 en 11 oktober. Tijdens het rijzen van het pizzadeeg, worden de ingrediënten voorbereid waarmee de pizza's worden belegd.

Voor de tomatensaus:

1,5 eetlepel olijfolie

2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes

400 gram gepelde pruimtomaten in blik

zout

1 eetlepel oregano

en verder: 200 gram Hollandse salami, in dunne plakjes 1 grote rode paprika (200 gram), zaadjes verwijderd 250 gram artisjokharten (uitlekgewicht) 100 gram zwarte olijven (zonder pit) 2 mozzarella's 8 blaadjes basilicum 80 gram versgeraspte parmigiano reggiano 3 eetlepels olijfolie Maak de tomatensaus, door de olie te verhitten in een ruime bakpan en daarin de knoflook aan weerszijden op halfhoog vuur goudgeel te fruiten. Prak de pruimtomaten fijn, doe het pulp samen met het vocht uit het blikje, zout naar wens en de oregano in de pan. Kook alles 5 minuten op hoog vuur, roer de saus even door, draai het vuur laag en kook de saus, onder af en toe roeren, nog 10 minuten in tot een zeer lobbige tomatensaus is verkregen. Snijd de paprika in lange, smalle repen. Halveer de artisjokharten overlangs en snijd ze in smalle partjes. Halveer de olijven overlangs. Snijd de mozzarella in dikke plakjes en vervolgens in blokjes. Scheur de blaadjes basilicum in kleine stukjes. Houd alles bij de hand, ook de versgeraspte parmigiano reggiano en de olijfolie, zodat de pizza's na het uitrollen van het deeg snel belegd kunnen worden.