Krajicek verliest in eerste ronde Ostrava

ROTTERDAM, 16 OKT. Het optreden van Richard Krajicek in het tennistoernooi van Ostrava was van korte duur. De Wimbledonkampioen, net hersteld van een knieblessure, verloor gisteren in de eerste ronde van de Duitser David Prinosil: 6-4 en 6-3. Voor Krajicek was het zijn eerste wedstrijd sinds hij op 4 oktober in de kwartfinale van het toernooi in Singapore opgaf wegens een geïrriteerde rechterknie.

In Toulouse kon Jacco Eltingh eindelijk weer eens lachen, al ging zijn eerste zege in een ATP-toernooi sinds juli ten koste van zijn vriend Paul Haarhuis. Eltingh versloeg zijn dubbelspelpartner met 4-6, 6-3 en 6-3. Eltinghs laatste zege in een hoofdtoernooi was in Washington tegen de Italiaan Pescosolido. Daarna was André Agassi te sterk. Vervolgens verloor Eltingh in de eerste ronde van de Olympische Spelen in Atlanta en in toernooien in Cincinnati en New Haven. Eltingh staat, voornamelijk door een lange blessurepauze in de maanden april en mei, inmiddels 230ste op de wereldranglijst. Hij was daardoor aangewezen op Challengers en kwalificatie-toernooien.

Bovendien kreeg Eltingh in een Challengertoernooi in Peking opnieuw last van een blessure waardoor hij zich moest terugtrekken. In de eerste ronde van de kwalificatie in Wenen verloor hij begin deze maand van Winnink. In Toulouse won Eltingh in het kwalificatietoernooi van achtereenvolgens de Fransman Clement, de Duitser Rehmann en de Amerikaan Johnson. Het lot paarde hem vervolgens aan Haarhuis, die niet was opgewassen tegen de herboren Eltingh. Haarhuis heeft sinds zijn huwelijk in september nog geen partij in het enkelspel gewonnen. In Singapore verloor hij van de Zweed Frederiksson, in Wenen van de Tsjech Vacek. (ANP)