Directeur Nai ontkent dreiging met sluiting

ROTTERDAM, 16 OKT. Het Nederlands Architectuur instituut (NAi) in Rotterdam zal niet sluiten wegens tekorten. Directeur K. Feireiss van het Nederlands Architectuur instituut, ontkende vanmorgen op een persconferentie over de zorgelijke financiële situatie van het NAi, dat ze vorige week met sluiting heeft gedreigd.

In de loop van 1997 verwacht het instituut 'zeer ernstige' problemen. De tekorten zijn nijpend geworden omdat de reserves op zijn en omdat geen geld is vrijgemaakt van rijkswege voor onderhoud van het gebouw, aldus Feireiss.

In de onlangs verschenen cultuurnota van het ministerie van OC en W staat dat de subsidie aan het NAi volgend jaar zal worden verhoogd van 5,9 naar 6,2 miljoen gulden. Het NAi had gevraagd om 8,5 miljoen.

De gemeente Rotterdam heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd om het verzoek van het NAi om meer geld te steunen.