Amerikaanse fiscus vraagt ook naar Graf

MANNHEIM, 16 OKT. Ook de Amerikaanse belastingdienst is geïnteresseerd in de financiële handel en wandel van tennisster Steffi Graf. Volgens persberichten in Duitsland zou Graf ook haar verdiensten in de Verenigde Staten bewust te laag hebben gehouden om minder belasting te hoeven betalen. Amerikaanse belastinginspecteurs hebben inmiddels om hulp gevraagd bij hun Duitse collega's. In Duitsland is momenteel een proces aan de gang tegen Peter Graf, de vader van Steffi, wegens belastingontduiking.

Gisteren werd bekend dat P. de Picciotto, de voormalige persoonlijke manager van tennisster Steffi Graf, toch moet getuigen in het proces tegen Peter Graf. De Picciotto behartigde namens het managementsbureau Advantage, waar ook Krajicek onder contract staat, de zaken van Steffi Graf. De Duitse verbrak onlangs de jarenlange samenwerking. De manager, die weigerde voor het proces naar Duitsland af te reizen, moet deze maand voor de onderzoeksrechter in New York verschijnen. J. Plass, rechter-commissaris van het proces tegen Graf, woont het verhoor in Amerika bij.

Professor A. Rädler treedt voorts op als getuige-deskundige. Hij hield zich tussen 1988 en 1992 in opdracht van de Nederlandse 'brievenbusfirma' Sun Parc bezig met de kwestie Graf.

Peter Graf, die al sinds augustus vorig jaar in voorarrest zit, legde gisteren voor de tweede keer tijdens het proces een verklaring af. “Ik kan niet zeggen dat ik ten opzichte van de belastingdienst goed handelde”, zei Graf met gevoel voor understatement. Hij voegde er aan toe dat locale politieke figuren hem hadden verzekerd dat zijn dochter kon rekenen op een voorkeursbehandeling. “Als Steffi in het buitenland was gaan wonen, zou de Duitse belastingdienst nog veel slechter af zijn geweest”, zei Graf.

(Reuter)