Xtc-smokkel Italië vanuit Nederland

ROME, 15 OKT. De Italiaanse politie heeft gisteren twee misdaadbendes opgerold die vanuit of via Nederland drugs smokkelden naar Italië.

In het noorden van het land werden 36 mensen gearresteerd die betrokken waren bij de smokkel van xtc-pillen. De pillen werden vanuit Nederland naar twee opslagplaatsen in Bologna gebracht. Van daaruit werden ze verkocht in discotheken aan de Adriatische Rivièra, het belangrijkste uitgaansgebied van Italië, dat ieder weekeinde mensen trekt van honderden kilometers ver.

De arrestanten zijn allen Italianen. De politie zegt de bende, die werd geleid door een vrouw, veertien maanden in de gaten te hebben gehouden. Bij de arrestaties is beslag gelegd op negenduizend xtc-pillen, twee kilo cocaïne, 27 ruwe diamanten en enkele wapens.

De afgelopen maanden zijn regelmatig Italianen gearresteerd die in Nederland grote hoeveelheden xtc-pillen kochten om die het land binnen te smokkelen en door te verkopen in discotheken.

Zeshonderd kilometer verder naar het zuiden, in en rond Napels, zijn zestien leden van een andere drugsbende gearresteerd. Zij smokkelden cocaïne uit Colombia via Nederland, België en Zwitserland Italië binnen.