Nieuwe baan voor adviseur Clinton

ROTTERDAM, 15 OKT. Dick Morris, de voormalige politieke adviseur van de Amerikaanse president Clinton, die de campagne voor diens herverkiezing begeleidde maar aftrad wegens een seksschandaal, heeft een nieuwe baan gevonden als adviseur bij Volkswagen AG in Frankfurt. Morris trad af nadat een Amerikaanse tabloid foto's had gepubliceerd van geheime ontmoetingen van Morris met een prostituee in een hotel in Washington.

Volgens het dagblad Herald Tribune gaat Morris mogelijk ook optreden als politiek adviseur voor Gerhard Schroeder, een leidende figuur in de Duitse Sociaal-Democratische Partij. Zijn komst naar het Duitse bedrijf Volkswagen valt samen met de voorbereidingen van een rechtszaak in Detroit waarbij het Amerikaanse bedrijf General Motors Volkswagen beschuldigt van bedrijfsspionage.