Koningshuis

Het koningshuis is het enige overgebleven taboe in Nederland. Youp van 't Hek mag er in deze krant niet over grappen. Werkgeversvoorzitter Blankert mag niet vragen om een actievere inbreng van de kroonprins bij handelsmissies. Ambtenaren mogen niets zeggen over pogingen van de vorstin het beleid te beïnvloeden.

Anders worden ze hoogstpersoonlijk door CDA-Kamerlid Van der Burg opgeknoopt (10 oktober). D66-Kamerlid De Graaf (lid van een partij die zich altijd heeft ingezet voor staatkundige vernieuwing!) vindt het 'schandelijk' dat Van der Burg het koningshuis daarmee tot onderwerp van debat maakt. Wat onze vorstin zegt en doet is altijd welgedaan (dixit minister Van Mierlo n.a.v. het staatsbezoek aan Zuid-Afrika).

Waar blijft toch dat republikeinse Kamerlid die de enige juiste conclusie trekt uit deze voor iedereen beschamende vertoning?