Gehe verkoopt vijf dochterbedrijven

STUTTGART, 15 OKT. Het Duitse farmaciebedrijf Gehe verkoopt zijn dochterbedrijven op het gebied van de geneesmiddelenproductie voor 1,35 miljard gulden. Gehe wil zich concentreren op de groothandel in medicijnen, nu al de grootste in Europa. De grootste transactie is de verkoop van Azupharma voor 640 miljoen mark aan het Zwitserse concern Novartis.

Azupharma heeft vierhonderd werknemers en boekte vorig jaar een omzet van 222 miljoen mark. Het bedrijf is in Duitsland de op twee na grootste leverancier van generieke geneesmiddelen. Gehe doet het jonge Franse bedrijf GNR-Pharma over aan Knoll, onderdeel van het Duitse chemie- en farmacieconcern BASF. Verder worden Aliud Pharma en Allphamed verkocht. De totale opbrengst van 1,2 miljard mark omvat ook de al in mei aangekondigde verkoop van een belang van 74,9 procent in het hormonenbedrijf Jenapharm aan Schering. Gehe behoudt daarin 25,1 procent. (DPA)