Voetbal Spanje

Ronaldo was zaterdag op dreef bij FC Barcelona. De jonge Braziliaan had een fors aandeel in de overwinning met 5-1 bij Compostela. Hij scoorde twee keer en bracht daarmee zijn totaal in de competitie op zeven doelpunten. Bovendien bereidde Ronaldo twee andere treffers voor. Door de zege nam Barcelona alleen de leiding.

Deportivo klom zondag naar de tweede plaats dankzij een 1-0 overwinning op Oviedo. Donato maakte het winnende doelpunt in de 89ste minuut. Real Madrid liet zondagavond twee punten liggen bij Santander (2-2). Daardoor zakte de club van Clarence Seedorf naar de derde plaats, net als Deportivo met twee punten minder dan Barcelona.

Espanyol, morgen tegenstander van Feyenoord in de tweede ronde van het UEFA-bekertoernooi, kwam thuis tegen Celta niet tot scoren, 0-0. Espanyol neemt na zeven wedstrijden de vijftiende plaats in met acht punten. Trainer Pepe Carcelen was er al een beetje bang voor geweest. Hij had gesignaleerd dat zijn spelers helemaal met de wedstrijd tegen Feyenoord bezig zijn. Na afloop van de dramatisch zwakke vertoning, maakte hij zich echter niet al te boos. “We moeten deze wedstrijd maar zo snel mogelijk vergeten en ons gaan richten op de wedstrijd tegen Feyenoord.”