Voetbal Duitsland

Huub Stevens had zichzelf ongetwijfeld een ander debuut in de Bundesliga gewenst. In zijn eerste wedstrijd als hoofdverantwoordelijke van Schalke '04 verloor hij met 3-0 van Werder Bremen. “Maar ik ben geen wonderdokter”, zei de trainer. Stevens wilde niet al te veel waarde hechten aan het resultaat van zijn eerste wedstrijd.

Ondanks de nederlaag was hij tevreden over zijn spelers. “Eigenlijk was alleen de uitslag negatief. Natuurlijk hebben de spelers fouten gemaakt. Maar waar men werkt, maakt men fouten. Ik vind dat we goed spel hebben laten zien.”

Aan de kop nestelde Bayern München zich naast VfB Stuttgart. Bayern won bij FC Köln met 4-2 onder meer door twee doelpunten van de verguisde Jürgen Klinsmann. Koploper Stuttgart verspeelde bij Hansa Rostock in het laatste kwartier de voorsprong van 2-0. Het werd in de slotseconden 2-2. Bayer Leverkusen had bij winst de leiding kunnen nemen, maar bleef door de 1-1 bij Karlsruher SC derde op één punt achter beide lijstaanvoerders.