Supporters raken slaags in centrum van Utrecht

UTRECHT, 14 OKT. Enkele honderden supporters van FC Utrecht en Ajax zijn gisteren, voorafgaand aan het competitietreffen tussen beide clubs, slaags geraakt in het centrum van Utrecht. De mobiele eenheid sloot op drie plaatsen grote groepen reltrappers in en voerde die af naar Stadion Galgenwaard of het politiebureau.

Honderd Ajax-aanhangers werden aangehouden. Een uur voor de wedstrijd was het weer rustig in de binnenstad. In het stadion braken voor en tijdens de wedstrijd geen ongeregeldheden uit. Bij één van de opstootjes werd een 32-jarige politieagente mishandeld door een relschopper. Ze moest worden geopereerd aan een gebroken neus. Bovendien liep zij een hersenschudding op. De dader, een 23-jarige Almeloër, kon ter plekke worden aangehouden. Hij zal worden vervolgd voor zware mishandeling. Volgens een woordvoerder van de Utrechtse politie was de man onder invloed van alcohol. De Utrechtse politie had zondag 250 man op de been gebracht.