Philips terug op pc-markt in Azië

Philips is weer terug op de personal-computermarkt. Het concern wil in Azië pc's gaan verkopen aan vooral grote afnemers. De machines worden gedeeltelijk verkocht onder de eigen merknaam. Volgens een Philips-woordvoerster gaat het om een bescheiden operatie, alleen gericht op de Aziatische landen.

Het concern koopt de apparaten in bij andere pc-fabrikanten. Het is voor het eerst sinds 1993 dat Philips weer pc's probeert te verkopen. In maart van dat jaar werd de laatste pc-fabriek van Philips gesloten wegens de aanhoudende verliezen. Philips heeft geen plannen om de machines naar Europa en de Verenigde Staten te exporteren. Philips heeft in het verleden pc's geproduceerd, maar die operatie veranderde in een nachtmerrie. Eerst ontwikkelde het concern pc's die niet overweg konden met de wereldstandaard Ms-DOS. In 1989 werd van Vendex de Headstart-computerreeks overgenomen. Daarna ging het goed mis. Headstart produceerde verouderde apparaten en leverde alleen maar miljoenenverliezen op.