Pakhoed neemt Wilmington in VS over

ROTTERDAM, 14 OKT. Het Rotterdamse transport- en opslagconcern voor chemicaliën en oliën Pakhoed heeft een belang van 51 procent genomen in het Amerikaanse Wilmington Liquid Bulk Terminals in Wilmington, nabij Los Angeles. Pakhoed, dat al vrij actief is in Amerika, had nog geen vestiging in de regio Californië.

Dat heeft Pakhoed vanmorgen bekend gemaakt. De aankoop is voor Pakhoed een toevoeging aan het netwerk dat zij al opbouwde in de Verenigde Staten. “Het is een mooie basis voor dienstverlening en om onze activiteiten in de VS verder op te bouwen”, aldus woordvoerder mr. J. Brink van Pakhoed. In totaal heeft Pakhoed nu 18 opslagterreinen in de Verenigde Staten.

Niet bekend

De deelname van Pakhoed in Wilmington zal op langere termijn mogelijk uitgebreid worden tot 100 procent.

Wilmington Liquid Bulk Terminals heeft een capaciteit van 2,4 miljoen barrels, zij verzorgen een scala aan chemische en petroleum produkten. Wilmington bezit twee terminals met 84 tanks, waarvan een zeeterminal. De zeeterminal heeft 60 tanks met een capaciteit van 0,7 miljoen barrels, de andere terminal heeft een capaciteit van 1,7 miljoen barrels. Vanaf deze laatste loopt een kerosine-pijpleiding naar Los Angeles Airport.

Pakhoed heeft hoge verwachtingen van de aankoop, de deelneming draagt direct bij aan de winst en de omzet van het concern. De opslagcapaciteit van Wilmington is bijna volledig benut en het bedrijf is de komende tijd van inkomsten verzekerd. Wilmington Liquid Bulk Terminals maakte deel uit van de Amerikaanse Keystone/Kurz Groep uit Pennsylvania.