'In de zomer keken we video's van Rintje'

Gelukkig begint binnenkort het schaatsseizoen weer. Daar kijk ik echt ontzettend naar uit. Zo'n zomer zonder schaatsen is heel zwaar. Toen het vorige schaatsseizoen voorbij was, ben ik echt een tijdje chagrijnig geweest.

Wij hebben thuis geen video, maar een vriendin van mij gelukkig wel. Zij is ook helemaal gek van Rintje. Midden in de zomer ben ik toen een paar dagen bij haar wezen logeren. We hebben alleen maar video's van Rintje gekeken. Ongelooflijk zoveel banden ze van hem had. Ze had echt alles opgenomen! Niet alleen wedstrijden, maar ook optredens van Rintje in tv-programma's en zo. Samen hebben we alles bekeken. Echt alles. Dat was geweldig gaaf.

Vorig seizoen ben ik maar naar drie wedstrijden geweest. Ik had geen geld voor meer. Daar moet verandering in komen, dacht ik toen. Dus heb ik afgelopen zomer een baantje gezocht. Drie weken werkte ik in een kippenslachterij. Oh, dat was zó vreselijk. Ik heb de meest verschrikkelijke dingen gezien. En die stank, getverderrie! Maar ik dacht alleen maar: door hier te werken, kan ik komend seizoen vaker naar wedstrijden van Rintje.

Tja, Rintje... M'n kamer hangt vol met posters van hem, ik heb plakboeken van hem en m'n schoolagenda zit ook vol met plaatjes. En ik denk best wel vaak aan hem. Maar ik ben niet verliefd, hoor. Ik vind 'm gewoon een heel aardige, lieve jongen. Als beroemdheid is hij lekker nuchter en gewoon gebleven.

Ik heb geen vriendje, maar mijn ideale vriendje zou een beetje zoals Rintje moeten zijn. Wat uiterlijk betreft hoeft hij niet op hem te lijken. Nou ja, ik zou er ook niet echt iets op tegen hebben als dat wel het geval was. Want Rintje ziet er natuurlijk wel ontzettend gaaf uit!