Hoek Loos neemt Sunox in VS over

Hoek Loos (industriële gassen) neemt de Amerikaanse gassenproducent Sunox over. Het in Schiedam gevestigde bedrijf heeft hiertoe in principe overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van Sunox. De aanstaande dochteronderneming is gevestigd in Charlotte (North-Carolina).

Het is de grootste nog onafhankelijke producent van industriële, medische en speciale gassen in de Verenigde Staten. Sunox heeft een jaaromzet van 80 miljoen dollar (137 miljoen gulden). Er werken circa 450 mensen.

Hoek Loos wil Sunox samenvoegen met zijn dochteronderneming Holox, in de buurt van Atlanta (Georgia). De gassenleverancier Sunox verkoopt vooral in North- en South-Carolina, Georgia en Virginia. Ook Holox heeft in deze staten een sterke marktpositie.De omzet komt in totaal uit op 200 miljoen dollar. Het is de bedoeling de overname van Sunox nog dit jaar af te ronden.