Feyenoord - RKC: 1-1

Feyenoord heeft tegen RKC (1-1) verzuimd de voorsprong op nummer twee PSV tot vier punten te vergroten. Toch was trainer Arie Haan na afloop niet ontevreden. Dat kwam omdat zijn ploeg een 1-0 achterstand wist weg te werken. Nadat Sánchez in de 34ste minuut een riante kans had gemist, zette Dos Santos RKC vier minuten voor rust met een schuiver van afstand op voorsprong.

Even daarvoor had zijn directe tegenstander Graff zich eenvoudig laten uitspelen. “Sommige jongens gingen wilde, rare dingen doen”, had ook Haan geconstateerd.

Een fout van RKC'er Kalezic bood Van Bronckhorst twaalf minuten na rust de gelegenheid simpel voor 1-1 te zorgen. De verdediger verzuimde een voorzet van Taument weg te trappen. Feyenoord kreeg nog een paar goede mogelijkheden maar mocht ook van geluk spreken dat arbiter Jol een duw van Fräser tegen invaller Muller niet met een strafschop bestrafte. Fräser is morgen tegen Espanyol geschorst. De keuze voor zijn vervanger zal gaan tussen Claeys en Schuiteman. Spits Larsson raakte in de slotfase in Waalwijk geblesseerd aan zijn enkel. Hij trainde gistermorgen niet mee, maar de verwachting is dat hij wel kan spelen in Barcelona.