Explosie verwoest 12 woningen

AMSTERDAM, 14 OKT. Een explosie in een woning in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt heeft in de nacht van zaterdag op zondag een ravage aangericht.

Drie panden met twaalf woningen werden verwoest. Een 31-jarige man raakte zwaar gewond, een vier maanden oude baby in een tegenoverliggende woning raakte lichtgewond door rondvliegend glas. Van ongeveer honderd woningen in de directe omgeving van de explosie sprongen de ramen. Volgens de brandweer gaat het vrijwel zeker om een gasexplosie. De ontploffing deed zich voor op de derde verdieping. De bewoner stortte met bed en al naar beneden. De man werd overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Zijn toestand is stabiel.

De brandweer vreesde dat er meer slachtoffers onder het puin lagen. Na onderzoek met infraroodapparatuur bleek dat met uitzondering van de man zich geen andere slachtoffers onder het puin bevonden. De technische recherche is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de explosie. De schade aan de panden wordt geschat op anderhalf miljoen gulden.