Amerikanen verslaan Zweden in golftoernooi

Phil Mickelson en zijn twee teamgenoten hebben dit weekeinde de Dunhill Cup gewonnen op St. Andrews, het officieuze wereldkampioenschap voor landenteams. De Amerikanen versloegen in de halve finale Zweden met 2-1 en in de finale Nieuw Zeeland met dezelfde cijfers. De grote man was de Amerikaan Steve Stricker, die in Europa niet erg bekend is maar dit jaar al twee toernooien heeft gewonnen op de Amerikaanse tour.

Stricker won de eerste keer dat hij op the old course speelde, in de afwijkende wedstrijdvorm medal matchplay, alle vijf zijn wedstrijden.

Mickelsen en O'Meara wonnen ieder drie van de vijf wedstrijden. Mickelson baalde vooral van de nederlaag tegen de Zweed Jarmo Sandelin, die elke birdie enthousiast begroette met wilde armgebaren. “Toon eens wat meer respect voor mij, gedraag je eens wat beter”, mopperde de Amerikaan.