Zege Siemerink op Edberg

WENEN, 12 OKT. Jan Siemerink heeft gisterende halve finales bereikt in het tennistoernooi van Wenen. De Rijnsburger versloeg in de kwartfinales in een hoogstaande, attractieve partij Stefan Edberg in 2 uur en 12 minuten en drie sets, 5-7 7-5 7-6 (4). Het was de tweede overwinning van Siemerink in zijn loopbaan (na Rotterdam 1992) op Edberg, die aan zijn laatste tennisjaar bezig is. In dit jaar verloor hij twee keer van de 30-jarige Zweed, in mei op het gravel van Rome in mei in twee sets, op het hardcourt van Bazel twee weken geleden in drie sets.

In Wenen waren Siemerink en Edberg volkomen gelijkwaardig. Siemerink serveerde sterk (15 aces), vooral op momenten dat hij tegen breekpunten (13) aankeek. In de derde set nam hij in de tiebreak een voorsprong van 6-3. Op het tweede matchpunt sloeg hij toe. “Het was spannend”, keek Siemerink terug. “Hij domineerde lange fases, maar ik stond er op de belangrijke punten.”

Edberg begon fysiek licht verzwakt. Hij lag de vorige week op bed met griep en had het duel tegen Muster van de dag ervoor nog in de benen. “Ik verzuimde gebruik te maken van mijn kansen”, aldus de Zweed. “Het was een wedstrijd van hoog niveau. Ik had graag willen winnen, maar ik miste ritme bij mijn opslag. Het was een van mijn laatste kansen op een toernooizege.” In de halve eindstrijd speelt Siemerink tegen de Fransman Boetsch.