Verdachten aanslag disco '86 opgepakt

SALONIKI, 12 OKT. Twee Duitse vrouwen zijn de laatste dagen gearresteerd in verband met een geruchtmakende bomaanslag op een discotheek in West-Berlijn in 1986, waarbij drie mensen om het leven kwamen en 200 werden gewond.

Een vrouw, geïdentificeerd als Andrea Hasler (31), werd donderdagnacht gearresteerd in Halkidiki, nabij Saloniki. Een andere Duitse vrouw en haar Palestijnse ex-echtgenoot werden tegelijk gearresteerd in Berlijn. Deze laatste vrouw wordt ervan verdacht de bom te hebben geplaatst op verzoek van de Palestijn.

Bij de aanslag op de discotheek 'La Belle' kwamen twee Amerikaanse soldaten om. Onder de gewonden was een groot aantal Amerikanen. De VS stelden Libië verantwoordelijk en beantwoordden de aanslag met een aanval op Tripoli en Benghazi waarbij ten minste vijftien mensen omkwamen, onder wie de 15 maanden oude, geadopteerde dochter van de Libische leider Moammar Gaddafi. Volgens Bonn is de aanslag beraamd vanuit de Libische ambassade in het voormalige Oost-Berlijn. (Reuter)