Talibaan lijdt verliezen in strijd Kabul

SALANG PASS, 12 OKT. Strijdkrachten die loyaal zijn aan de verdreven Afghaanse militaire leiders Ahmad Massud en Abdul Rashid Dostum hebben de gevechten tegen troepen van de fundamentalistische talibaan-milities ten Noorden van Kabul opgevoerd.

Volgens getuigen vinden gevechten plaats bij de strategisch belangrijke weg tussen Kabul en Salang Pass. De streng islamitische Talibaan lijden de grootste militairen verliezen sinds de twee jaar dat zij bestaan. Ze moeten het opnemen tegen een alliantie van de Afghaanse leiders Dostum en Masud en Karim Khalili van de sjiïetische Hezb-i-Wahadat.

Plaatselijke aanhangers van het verzet namen in de omgeving van de belangrijke luchtmachtbasis Bagram de strijders van de nieuwe machthebbers onder vuur met automatische wapens en granaten. De Talibaan zouden zich opmaken voor de tegenaanval.

(Reuter)