Musici willen fusie met Kunstenbond

AMSTERDAM, 12 OKT. De Nederlandse Toonkunstenaarsbond (NTB) heeft de Kunstenbond FNV gevraagd fusiebesprekingen te beginnen. Het bestuur van de bond voor musici en zangers vindt dat alle kunstenaars hun krachten moeten bundelen, nu er ook elders in de vakbeweging allerlei fusies plaatsvinden.

De toonkunstenaars willen met de FNV-bond opgaan in een onafhankelijke organisatie, los van de federatie. De bond heeft enquêteformulieren verspreid onder alle georganiseerde en ongeorganiseerde kunstenaars met de vraag of zij voor een onafhankelijke vakbond zijn.

Bij de NTB zijn 3300 leden aangesloten. De Kunstenbond FNV, die 7100 leden telt is vóór een fusie, aldus secretaris Piet van Buul. “Zeker in de muzieksector overlappen we elkaar. Bij cao-onderhandelingen voor de orkesten zitten we samen aan de onderhandelingstafel.” Een fusie buiten FNV-verband wijst hij af omdat de band met de FNV geen invloed heeft op de onafhankelijkheid. (ANP)