Munk gaat kamerkoor leiden

AMSTERDAM, 12 OKT. De Deen Ivar Munk is benoemd tot artistiek leider van het Nederlands Kamerkoor. Hij treedt op 1 juli volgend jaar in dienst. Hij zal de programmering van het koor voor zijn rekening nemen. Dat heeft het Nederlands Kamerkoor dinsdag bekendgemaakt. De huidige directeur Leontien Tiddens wordt zakelijk leider van het koor. Munk volgt artistiek leider/chefdirigent Uwe Gronostay op, die tot en met het seizoen 1997/98 zal aanblijven als chefdirigent.

Ivar Munk is geboren in 1948 en studeerde piano en musicologie. In 1980 studeerde hij af als zanger aan de Koninklijk Muziekconservatorium in Kopenhagen. Hij zong enkele jaren in het koor van de Koninklijke Deense Opera en dat van de Deense radio. Sinds 1981 is hij verantwoordelijk voor het artistieke en zakelijke beleid van het koor van de Deense radio.