Fruitsalade met lavendelsaus

Nagerecht voor vier personen:

2 sinaasappels

2 perziken

2 nectarines

150 gram frambozen

50 gram geschaafde amandelen

0,5 liter melk

2 eetlepels (gedroogde) lavendelbloemen

1 pakje vanillesuiker

30 gram suiker

2 eieren

1 theelepel maïzena

zonnebloemolie

Rooster de amandelen in enkele druppels olie lichtbruin. Maak het fruit schoon: verwijder schil en witte velletjes bij de sinaasappels en snijd de vruchten in dunne plakken. Snijd de geschilde perziken en nectarines in dunne schijfjes. Maak zonodig de frambozen schoon. Leg het fruit in diepe borden. Breng intussen de melk en de lavendel aan de kook en draai het vuur laag. Laat de melk ongeveer twintig minuten trekken. Zeef de melk. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker los en roer de maïzena erdoor. Giet hier al roerend een beetje hete melk bij en roer dit mengsel door de hete melk. Laat de saus al roerend een minuut of drie zachtjes koken. Giet de saus bij het fruit en garneer met geschaafde amandelen.