Fortis niet meer in race voor Franse CIC

Fortis (Amev, ASLK, VSB en AG 1824) is niet meer in de race voor de overname van de grote Franse branchegenoot Crédit Industriel et Commerciel (CIC). De Nederlands-Belgische bank en verzekeraar heeft geen bod uitgebracht op CIC, zo is uit betrouwbare bron vernomen. Fortis behoorde tot de laatste zeven kandidaten voor het belang van 67 procent in CIC.

Fortis tekende vorige week een intentieverklaring voor de overname van MeesPierson, de zakenbank van ABN Amro. Met deze aankoop, die naar verwachting nog twee maanden op zich laat wachten, is naar verluidt een bedrag gemoeid van ongeveer 2 miljard gulden. “Twee miljardenovernames binnen korte termijn kan zelfs een groot financieel conglomeraat als Fortis niet behappen”, aldus een zegsman die nauw bij de verkoop van CIC is betrokken.