Forse winst op EK voetbal

LONDEN, 12 OKT. Het EK voetbal in Engeland heeft geresulteerd in een winst van 69 miljoen pond sterling, ruim 170 miljoen gulden. Dat verklaarde de Engelse voetbalbond gisteren in Londen. Tweederde gaat naar de zestien landen, die deelnamen aan de drie weken durende EURO 96. Europees kampioen Duitsland verdiende het meest: 6 miljoen pond, 15 miljoen gulden. Eenderde gaat naar een speciaal fonds van de UEFA, Europese voetbalunie, dat opgericht is ter ontwikkeling van het voetbal in noodlijdende Oosteuropese landen.

De miljoenenwinst werd door de Engelse bond aangegrepen om haar kandidatuur voor de organisatie van het WK in 2006 te onderstrepen. “Een betere introductie kunnen wij ons niet wensen”, aldus woordvoerder Double. “We kunnen een toernooi organiseren, dat een succes is op alle gebieden: geld, toeschouwers, sfeer.”