Vrouwen tot prostitutie gedwongen, eis 4 jaar

GRONINGEN, 11 OKT. Tegen een 26-jarige Hagenaar is voor de rechtbank in Groningen een gevangenisstraf van vier jaar geëist wegens mensenhandel. Verder wil justitie van hem 81.500 gulden ontvangen, het bedrag dat hij verdiend zou hebben door drie vrouwen voor zich in Groningen en Den Haag in de prostitutie te laten werken.

De verdachte is lid geweest van de Haagse jeugdbende The Crips, waarin hij de 'hoge rang' van 'original gangster' bekleedde.

Officier van justitie M. Weel noemde de Hagenaar een “nietsontziende tiran”. De manier waarop hij met vrouwen omging vergeleek zij met slavinnenhandel. Hij kon aardig en charmant zijn wanneer hij voor het eerst met hen kennismaakte, maar beschouwde hen later alleen nog als “business”. Hij bewaakte, bedreigde en mishandelde de vrouwen. Een van zijn slachtoffers was minderjarig.