Marokkanen bij Gibraltar verdronken

TANGER, 11 OKT. Zeker 25 Marokkanen zijn zaterdag verdronken toen zij probeerden de Straat van Gibraltar over te steken om Spanje illegaal binnen te gaan. Dat heeft een Marokkaanse regeringsfunctionaris gisteren meegedeeld.

De lijken van acht van hen zijn vannacht door een Spaanse patrouilleboot uit zee gehaald, twee zijn gisteren aangespoeld in de buurt van Tanger. De kleine, houten boot waarin de Marokkanen de oversteek maakten, sloeg om doordat de opvarenden in paniek raakten bij het naderen van een ander schip, dat zij voor een marineschip aanzagen. De eigenaar van het gezonken schip, die er zelf in slaagde de Marokkaanse kust te bereiken, heeft dit aan de autoriteiten meegedeeld.

Pogingen van Marokkanen om de Straat van Gibraltar over te steken zijn er bijna dagelijks. De meesten worden op Spaanse bodem aangehouden en teruggestuurd. Onduidelijk is hoeveel Marokkanen bij hun pogingen de Straat van Gibraltar over te steken verdrinken. Een week geleden besloten Marokko en Spanje de de strijd tegen de illegale immigratie te intensiveren. (AFP)