Magic Johnson weg bij Lakers

HONOLULU, 11 OKT. Earvin Magic Johnson heeft zijn definitieve vertrek bij de Los Angeles Lakers aangekondigd. De basketballer verklaarde dit na een bezoek aan het trainingskamp van het team. Aan het einde van het afgelopen seizoen nam Johnson afscheid van de NBA, de Amerikaanse profcompetitie.

Na de komst van Shaquille O'Neal ging hij echter twijfelen. Johnson is nu tot de conclusie gekomen dat zijn terugkeer een negatief effect had op het team. Niet alle spelers waren blij met zijn komst. Forward Cedric Ceballos vertrok zelfs. Bovendien vindt Johnson dat hij in zijn professionele carrière alles heeft bereikt. Johnson stopte in 1991 met basketbal omdat hij was besmet met hiv. Hij maakte echter wel deel uit van het Dream Team dat bij de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona de titel veroverde.