KPN kandidaat voor telecom Zuid-Afrika

Koninklijke PTT Nederland (KPN) is een van de zeven kandidaten die in aanmerking komen voor een participatie van maximaal 30 procent in het Zuid-Afrikaanse telecommunicatiebedrijf Telkom, zo heeft de voor het staatsbedrijf verantwoordelijke minister Jay Naidoo gisteren bekendgemaakt.

Zuid-Afrika zoekt een strategische partner voor Telkom, die het bedrijf kan bijstaan bij de expansie van zijn netwerk. De overheid hoopt een bedrag van zo'n 6 miljard rand (ongeveer 2,2 miljard gulden) aan de verkoop van het belang over te houden, dat voor hetzelfde doel kan worden aangewend. Het betreft de grootste privatiseringsoperatie in Zuid-Afrika tot nog toe. Andere kandidaten voor deelneming zijn Deutsche Telekom, France Télécom, Malaysia Telecom, Southwestern Bell (VS), Stet (Italië) en Telia (Zweden).