Correcties & Aanvullingen

Filmprijzen

In het commentaar over het Nederlandse Filmfestival (NRC Handelsblad van maandag 7 oktober) is ten onrechte kritiek uitgeoefend op het Nederlands fonds voor de film. De vraag werd gesteld waarom het fonds niet (en de jury wel) de kwaliteiten van de (bekroonde) film Blind Date heeft herkend. Deze vraag was mede opgeworpen door regisseur Theo van Gogh, die zijn aanvraag ten onrechte afgewezen achtte. Inmiddels staat vast dat het filmfonds wel degelijk een aanvraag van Van Gogh ontving en deze honoreerde met 75.000 gulden. De vraag in het hoofdartikel was dus niet gebaseerd op een correcte feitelijke grondslag.

Natuurmuseum

In het onderschrift bij de foto van het Natuurmuseum Rotterdam (in de krant van donderdag 10 oktober, pagina 3) staat een verkeerd gegeven over de nieuwe vleugel van dat museum. Het nieuwe paviljoen heeft een vloeroppervlak van driehonderd vierkante meter en niet van veertig.