Boycot kost voetbalbond Estland 380.000 gulden

TALLINN, 11 OKT. De vervroegde aanvangstijd van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Estland en Schotland levert de Estlandse voetbalbond, behalve een 3-0 nederlaag, ook een inkomstenderving van 380.000 gulden op. Dit bedrag zou de bond krijgen uit opbrengsten van tv-uitzendingen en de kaartverkoop.

Het nationale Estlandse elftal verscheen woensdagmiddag niet in het stadion van Tallinn voor de aftrap. De WK-kwalificatiewedstrijd uit groep 4 stond voor zeven uur 's avonds op het programma. De Schotten en de FIFA vonden dit te laat, omdat het licht in het stadion in Tallinn slecht is. De FIFA besloot dat de wedstrijd 's middags gespeeld moest worden.

Ondanks het ontbreken van de tegenpartij liet de Joegoslavische scheidsrechter Radoman de Schotten aftrappen. Na een paar seconden blies hij de wedstrijd af. Dit leverde de Schotten een 'papieren' overwinning van 3-0 op.

De Estlandse bond verklaarde dat het nationale elftal niet op tijd in het stadion kon komen, omdat de ploeg te laat op de hoogte was gebracht van de vervroegde aanvangsttijd. (ANP)