Natuurmuseum Rotterdam

Foto: ROTTERDAM - De verbouwing van het Natuurmuseum Rotterdam is voltooid. In het oude gebouw, Villa Dijkzigt, is de expositieruimte verdubbeld. Daar zijn momenteel de tentoonstellingen 'Stenen in de stad' over geologie binnen de bebouwde kom en 'De groene ruimte' over landinrichting te bezichtigen.

Het museum is uitgebreid met een nieuwe vleugel van circa veertig vierkante meter, naar een ontwerp van Erick van Egeraat. Dit paviljoen is opgetrokken uit glas en heeft de bijnaam 'De grootste museumvitrine van Nederland'. De verbouwing heeft 6 miljoen gulden gekost. In het paviljoen, dat op 4 oktober voor het publiek is opengegaan, staat een skelet van de Physeter macrocephalus. Dit is één van de drie potvissen die in januari 1995 op het strand van Scheveningen zijn aangespoeld. Het duizend kilo wegende geraamte bevat een borstbeen, een tongbeen, 49 rugwervels, 20 ribben, een onderkaak met 42 tanden, twee bekkenbeentjes en een schedel. (Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen)