Massale verkoop aandelen Eurotunnel

PARIJS, 10 OKT. De kleine aandeelhouders van Eurotunnel verkopen massaal hun aandelen uit teleurstelling over de bereikte overeenkomst met betrekking tot de schuldensanering van de noodlijdende onderneming.

Zowel in Parijs als in Londen was de koers van het aandeel Eurotunnel gisteren rond het middaguur al 13 procent gedaald, voortbordurend op de dinsdag ingezette daling. In Parijs werden verreweg de meeste aandelen van de hand gedaan, bijna een miljard aandelen wisselden van eigenaar. In Londen werden 1,9 miljoen aandelen Eurotunnel verhandeld. Analisten zeiden dat de kleine Franse aandeelhouders er op hadden gerekend dat de schuldenregeling gunstiger zou uitpakken, zij zijn dan ook meer dan teleurgesteld over de uitkomst.

De handel in aandelen Eurotunnel is dinsdag hervat nadat maandag de regeling tussen de tunnelexploitant en haar schuldeisers bekend was gemaakt. Aandeelhouders en alle 225 betrokken banken moeten de regeling over de schuldsanering van de schuld van 23 miljard gulden nog goedkeuren. (AP)