Holland Festival geschokt over voorstel D66

AMSTERDAM, 10 OKT. Jan van Vlijmen, directeur van het Holland Festival, is geschokt over het voorstel van het Amsterdamse D66-raadslid Robbers het festival na de 50ste verjaardag, in 1997, op te heffen. Robbers vindt dat Amsterdam in plaats van het Holland Festival voortaan een biënnale zou moeten krijgen.

PvdA-raadslid A. Grewel zei gisteren dat ook voor haar fractie het afstoten van het festival tot de mogelijkheden behoort. CDA-raadslid Spit vindt de biënnale 'een aantrekkelijk idee'. Wethouder Bakker (cultuur) wil liever een vernieuwd Holland Festival dan een nieuw festival.

Bestuurslid E. Fallaux van het Holland Festival vindt dat de positieve adviezen van de Raad voor Cultuur en de Amsterdamse Kunstraad geen aanleiding geven het festival zomaar op te heffen.