Estland - Schotland: 0-3

Foto: TALLINN - Het nationale voetbalelftal van Schotland wacht met het arbitrale trio op de komst van de ploeg van Estland. De thuisploeg liet gistermiddag echter verstek gaan voor de WK-kwalificatiewedstrijd in Tallinn. Drie seconden na de aftrap blies de scheidsrechter daarom voor het einde en kende Schotland een reglementaire 3-0 overwinning toe.

Estland wilde in Tallinn om kwart voor zeven aftrappen, Schotland om half drie 's middags. Het thuisland hield echter vast aan het vastgestelde tijdstip van kwart voor zeven. Schotland weigerde dit omdat de ploeg het kunstlicht in het stadion van Tallinn volstrekt ontoereikend vond.

Een vertegenwoordiger van de FIFA was het met de Schotse zienswijze eens. De Estlandse bond weigerde gehoor te geven aan de oproep om het aanvangstijdstip te vervroegen. De kaartjes waren verkocht voor kwart voor zeven, zei de voorzitter van de Estlandse voetbalbond, en de televisie had een rechtstreekse uitzending gepland.

Afgezien van de reglementaire nederlaag wacht Estland wellicht nog een zwaardere straf. Deze kan variëren van een boete tot uitsluiting van het toernooi. De wereldvoetbond neemt op 7 november een beslissing. (Foto AP)