België verslaat San Marino, goed begin Duitsland

ROTTERDAM, 10 OKT. België heeft gisteren de tweede overwinning behaald in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal. De ploeg van bondscoach Van Moer won in groep 7 met 3-0 van San Marino. Nilis (2) en Verheyen waren de doelpuntenmakers in het stadion Di Serravalle. Eerder won België thuis met 2-1 van Turkije. Nederland versloeg zaterdag in dezelfde groep Wales met 3-1.

Europees kampioen Duitsland begon de kwalificatiereeks overtuigend. De uitwedstrijd tegen Armenië werd met 5-1 gewonnen. In Jerevan miste bondscoach Vogts liefst zeven basisspelers. In dezelfde poule herstelde Portugal zich van de nederlaag van afgelopen weekeinde tegen Oekraïne. In Tirana won de ploeg met 3-0 van Albanië.

Engeland won in groep 2 met 2-1 van Polen. Aanvaller Shearer maakte op Wembley beide doelpunten voor de thuisploeg, die al na zeven minuten op achterstand kwam door een treffer van Citko. Italië behaalde een magere 1-0 overwinning op Georgië. Ravanelli scoorde voor de blauwhemden. In groep 5 hield Israel voor eigen publiek Rusland verrassend op 1-1.