Schotse bisschop treedt in huwelijk

GLASGOW, 9 OKT. Roderick Wright, de Schotse rooms-katholieke bisschop die vorige maand aftrad nadat hij bleek te zijn weggelopen met de pas gescheiden Kathleen Macphee, heeft gisteren gezegd dat hij met de vrouw zal gaan trouwen.

De affaire werd in Britse kranten breed uitgemeten, nadat bleek dat de bisschop bij een andere vrouw een inmiddels vijftien-jarige zoon had. Wright werd door de kerk en door de publieke opinie bovendien zwaar bekritiseerd voor het feit dat hij zijn verhaal aan een Britse tabloid verkocht.

Hij zou daarvoor een bedrag hebben gekregen van bijna een miljoen gulden, dat hij wilde schenken aan de drie kinderen van Macphee. De ex-bisschop verontschuldigde zich voor “het verdriet en de pijn” die hij had veroorzaakt bij collega-priesters en bij zijn parochianen. (Reuter)