Kroatische voetbalsupporters

Foto: BOLOGNA - Supporters van het nationale Kroatische voetbalteam op de tribune bij de interland tegen Bosnië-Herzegowina. De eerste thuiswedstrijd van Bosnië in het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap werd gisteren in het Italiaanse Bologna gespeeld.

Voor twaalfhonderd toeschouwers won Kroatië het beladen duel met 4-1. Bosnië had graag in het Kosevo-stadion in Sarajevo gespeeld, maar dat is door de oorlog grotendeels verwoest. Uit veiligheidsoverwegingen week het elftal daarom uit naar het Dell'Ara stadion in Bologna. De 200 Bosnische supporters, die tweeëntwintig uur in de bus hadden gezeten, lieten zich horen op de tribunes. Bosnië kwam door een treffer van Bilic op een 1-0 voorsprong. Daarna scoorden Salihamidzic, Vlaovic en tweemaal Boksic voor Kroatië. (Foto AP)