Enschedé / SDU werkt samen met Duitsers

Enschedé/SDU gaat bij de produktie van chipkaarten samenwerken met de grote Duitse gelddrukker Giesecke & Devrient. De Duitsers gaan voortaan op exclusieve basis de plastic kaarten voor de Nederlandse combinatie bedrukken.

De invoering van persoonlijke gegevens en de distributie van de kaarten blijft Enschedé/SDU zelf doen. Directeur C. d'Agnolo van Enschedé/SDU ziet de samenwerking als een aanzienlijke versterking. Zelf heeft het bedrijf geen capaciteit om de toenemende bulk aan plastic kaarten te bedrukken.

Enschedé/SDU is een zelfstandige dochteronderneming van de Nederlandse gelddrukker Joh. Enschedé uit Haarlem en SDU, de voormalige Staatsdrukkerij uit Den Haag. Jaarlijks brengt Enschedé/SDU 10 miljoen (chip)kaarten op de markt. Bij het bedrijf werken 250 mensen, die goed zijn voor een winstgevende jaaromzet van 75 miljoen gulden.