Cehave boekt iets hoger bedrijfsresultaat

Veevoedercoöperatie Cehave heeft het afgelopen boekjaar een iets hoger bedrijfsresultaat geboekt. Uiteindelijk hield het bedrijf in het per 30 juni afgesloten jaar 14,9 miljoen gulden over, tegen 14,4 miljoen in de periode daarvoor.

Door lagere rentelasten en vooral gunstiger resultaten uit minderheidsdeelnemingen kwam de netto winst (na belastingen) uit op 13,3 miljoen gulden, zo'n 4,5 miljoen meer dan in het boekjaar 1994.

Het afgelopen boekjaar wist het bedrijf de verkoop van veevoer ondanks de krimpende afzetmarkt op peil te houden. In de (pluimvee)vleesbranche deed Cehave goede zaken, mede dank zij de terugval in de rundvleesconsumptie door de gekkekoeiencrisis.

Bij Cehave werken zo'n 2255 mensen. Het bedrijf heeft minderheidsdeelnemingen in onder andere slachterij Dumeco, zaadbedrijf Zelder en de veevoerbedrijven Franklin en Profarm.