Arnhems bureau adviseert Russen

Het Arnhemse adviesbureau BMB adviseert de Russische regering de komende twee jaar over het opvangen van de sociale gevolgen van de privatisering. Het heeft daarvoor een contract getekend met de Europese Unie die het onderzoek betaalt uit het hulpprogramma voor de voormalige Sovjetunie.

BMB geeft leiding aan een groep van zeven internationale bureaus die de opdracht in consortium-verband uitvoeren. BMB stuurt acht medewerkers naar Rusland, de missie als geheel omvat ongeveer veertig mensen.

BMB is dochter van het internationale adviesbureau Euroconsult. Het Arnhemse kantoor werkt bij de opdracht nauw samen met het Duitse Treuhand dat de economie van de DDR omvormde. Andere deelnemers aan het consortium zijn de vestigingen van Coopers en Lybrand in Londen en Moskou en het Deense PLS. Aan het onderzoek doen ook vertegenwoordigers mee van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten en het Instituut voor Oosteuropees Recht in Leiden.