Kapitaalversterking Dura Bouwgroep

Dura Bouwgroep heeft haar vermogen versterkt. De in Rotterdam gevestigde aannemer heeft met Parnib overeenstemming bereikt over een deelneming van deze participatiemaatschappij in Dura. De bouwgroep geeft hiertoe nieuwe, cumulatief preferente aandelen uit en zal haar aandelenkapitaal met 15 procent uitbreiden.

Met de versterking van het vermogen wil de aannemer zijn positie op de Nederlandse markt versterken. Dura heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Hengelo en Houten en een materieelbedrijf in Haaften. Het bedrijf wil een grotere regionale spreiding en meer ontwikkelingsactiviteiten. Dura is in overnamegesprek met Van Eijkelenburg Groep in Rosmalen. Dura bestaat sinds 1855. De onderneming is actief in woning- en utiliteitsbouw. De omzet bedroeg in 1995 630 miljoen gulden en de winst na belastingen 8,9 miljoen gulden. Parnib is het participatiebedrijf van de Nationale Investeringsbank.