IRA na het bestand

9 februari 1996 - Een bom in de Docklands in Zuid-Londen beëindgt het staakt-het-vuren dat de IRA 17 maanden daarvoor heeft afgekondigd. Twee mensen komen om, ongeveer 100 raken gewond.

15 februari - De politie maakt een bom in een telefooncel in Charing Cross Road, in het centrum van Londen, onschadelijk.

18 februari - Een bom gaat te vroeg af in een bus in het centrum van Londen. Het IRA-lid dat de bom bij zich draagt en negen anderen raken gewond.

24 april - Onder de Hammersmith-brug in Londen worden twee zware bommen ontdekt, die niet blijken te zijn afgegaan.

15 juni - Een bom in een bestelwagen in een winkelcentrum in Manchester veroorzaakt ernstige materiële schade, 200 mensen raken gewond.

28 juni - IRA vuurt drie mortieren af op Britse legerbases in het Duitse Osnabrück. Er vallen geen gewonden, wel ernstige materiële schade.

13 juli - Een autobom in de Noordierse, protestantse stad Enniskillen verwond 17 mensen. De IRA ontkend betrokkenheid, mogelijk is een republikeinse splintergroep verantwoordelijk.

15 juli - De politie arresteert in Londen 7 IRA-verdachten, die materiaal bij zich hadden voor meer dan 30 bommen.

23 september - De politie arresteert 6 IRA-verdachten, van wie er één bij de arrestatie wordt gedood, en vindt een grote hoeveelheid explosieven.

29 september - In Belfast wordt een autobom onschadelijk gemaakt. Een splintergroep eist de verantwoordelijkheid op.

7 oktober - Twee bommen exploderen in het Britse legerhoofdkwartier in Lisburn, ten zuiden van Belfast. 32 mensen raken gewond.